Amino alliance over ons

Emeritus Professor Arne van der Gen, Dr. in de Organische Chemie

Het komt eigelijk nooit voor dat er een echte wetenschapper is die zijn naam verbind met een online verkrijgbaar product dat de slaap en de functie van de bloedvaten zo goed ondersteund, dat er zelfs onder de Hollywood stars over gesproken wordt.

Wat bezielde Em. Prof. Dr. Arne van der Gen om na een decennia lange carrière bij o.a. Naarden Chemicals (nu Givaudan), twee jaar onderzoek in de VS en jarenlang lesgeven aan de Universiteit van Leiden, op latere leeftijd zijn naam te verbinden aan dit product? Wellicht heeft het ermee te maken dat de onderliggende wetenschap zowel door Nobelprijs winnaars is bewezen, als door gebruikers wordt geliefd.

Waarom gebeurt dit eigelijk nooit? Die vraag hield ons bezig en het antwoord was daarom extra verbazend.

Wat snel duidelijk werd, is dat wetenschappers volgens strenge maatstaven werken. Op basis van bewijsvoering zullen zij iets wel- of niet aanvaarden. Dat geeft dus een hoop om over na te denken, want het zou de verkoop van producten enorm helpen om met een serieuze wetenschapper in verbinding te staan. En de reden dat dit zelden gebeurt, is omdat dit natuurlijk de carrière van deze serieuze wetenschapper zou kunnen schaden.

Ook onder de wetenschappers zijn er enorme verschillen. Niet veel hebben zoals Em. Prof. Dr. Arne van der Gen meer dan 200 artikelen geschreven voor wetenschappelijke publicaties. Hij is daarbij nog eens eigenaar van 8 patenten. De relatie tussen Em. Prof. Dr. Arne van der Gen en Amino Alliance® is daarom iets om trots op te zijn en geeft veel gebruikers de zekerheid die zij verdienen.

Afbeelding